Intrebari frecvente

  1.  Pana cand ma pot inscrie? Mai sunt locuri? Se mai fac inscrieri?

Raspuns:

Inscrierile la Scoala Postliceala FEG Iasi se fac in perioada mai-septembrie. Pentru informatii suplimentare va rugam sa contactati Secretariatul FEG Iasi la numerele de telefon: 0232267805, 0757481467, sau sa accesati pagina oficiala a Scolii Postliceale FEG Iasi.

  1.  Daca sunt in clasa a XIII-a la seral ma pot inscrie?

Raspuns:

Nu, intrucat inscrierea la scoala postliceala presupune sa fi absolvit liceul, forma de zi sau seral.

  1.  Daca nu am luat bacalaureatul ma pot inscrie?

Raspuns:

Da, intrucat Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare prevede la articolul 52(2): “Au dreptul sa se inscrie in invatamantul postliceal (…) , absolventii de liceu cu sau fara diploma de bacalureat.”

  1. Daca nu am luat bacalaureatul trebuie sa il iau pana la sfarsitul scolarizarii?

Raspuns:

Nu, nu exista obligativitatea sustinerii examenului de bacalaureat sau a promovarii acestuia pana la finalizarea studiilor scolii postliceale. Cu toate acestea, F.E.G., in calitatea de institutie de invatamant recomanda cursantilor sai care nu au promovat  examenul de bacaluareat sa se prezinte la sesiunile organizate de MEN in vederea sustinerii examenului .

  1. In ce consta admiterea?

Raspuns:

La Scoala Postliceala FEG Iasi, se organizeaza sesiune de admitere pentru locuri fara taxa si cu taxa, invatamant de zi.

Admiterea pentru locurile cu taxa se realizeaza in baza unui test de aptitudini si a unui interviu (unde este cazul). Admiterea pe locurile fara taxa la specializarea Asistent medical generalist se realizeaza in baza Metodologiei de admitere pe locuri fara taxa, disponibila, la sediul scolii.

Ocuparea locurilor fara taxa de la celelalte specializari, se face in ordinea descrescatoare a rezultatelor obtinute la testul de admitere, calculate dupa urmatorul algoritm: (Ms+Mb)/2, unde: Ms – media anilor de studii si Mb – media de la examenul de bacalaureat.

  1. In ce consta testul de admitere?

Raspuns:

Pentru locurile cu taxa si fara taxa de la toate secializarile cu exceptia specializarii Asistent medical generalist, admieea consta intr-un test de aptitudini, care nu necesita cunostinte specifice domeniului de studii ales. Absolventii de invatamant superior nu sustin examen de admitere pentru locurile cu taxa.

Pentru locurile fara taxa de la specializarea Asistent medical generalist, clasa examenul de admitere consta intr-un test din materia de la disciplina Biologie clasa a XI-a. Modele de teste sunt disponibile pe site-ul FEG, la adresa http://www.feg.ro/ro/scoala_postliceala_feg_iasi/Ghidul-examenului-de-admitere-ANATOMIA-SI-FIZIOLOGIA-OMULUI.pdf

  1. Cand se sustine interviul? In cadrul examenului de admitere?

Raspuns:

In situatia in care rezultatul la testul de aptitudini este neconcludent sau sub medie, candidatul va fi invitat la un interviu sustinut cu unul din membrii comisiei de admitere.

  1. Cum ma pot clasa pe un loc fara taxa?

Raspuns:

Ocuparea locurilor fara taxa, pentru cursantii inscrisi la toate specializarile  cu execeptia Asistent medical generalist, care au trecut testul de admitere, se face inordinea descrescatoare a rezultatelor calculate dupa urmatorul algoritm: (Ms+Mb)/2, unde: Ms –  media anilor de studii si Mb – media de la examenul de bacalaureat.

  1. Daca lucrez, pot urma cursurile scolii postliceale?

Raspuns:

Da, in masura in care orarul de desfasurare a cursurilor si programul de lucru nu se suprapun.

  1.  Pot urma si cursurile unei facultati in acelasi timp?

Raspuns:

Da, in masura in care orarele de desfasurare a cursurilor nu se suprapun.

  1. Cand incep cursurile?

Raspuns:

Cursurile debuteaza odata cu inceperea anului universitar, in luna octombrie.

  1.  Este obligatorie prezenta la cursuri?

Raspuns:

Da, intrucat Scoala Postliceala F.E.G. organizeaza invatamant de zi, cu frecventa .

  1.  Care este orarul?

Raspuns:

De regula, cursurile se desfasoara dupa-amiaza, de luni pana vineri, in intervalul 14.00/15.00- 20.00 si sambata in intervalul orar 08.00-14.00, pentru a asigura accesul la ore si persoanelor care lucreaza .  In fiecare serie exista si un numar de clase care invata dimineata, la solicitarea expresa a cursantilor.

  1. Cand voi afla orarul de desfasurare a cursurilor?

Raspuns:

Orarul va fi publicat pe site-ul scolii cu o saptamana inainte de inceperea anului scolar.

  1. Care sunt taxele de inscriere, admitere si de scolarizare?

Raspuns:

  • Taxa de inscriere este de 50 lei  si taxa de admitere este de 50 lei.
  • Taxa de scolarizare difera de la o specializare la alta, variind intre 2200 si 2400 RON.
  • Taxa nu se modifica pe parcursul anului scolar si se achita in 4 rate egale.
  • Pentru lista completa cu taxele pentru fiecare specializare, va rugam vizitati pagina: http://www.feg.ro/ro/scoala_postliceala_feg_iasi/admitere/
  1. Se modifica taxa in timpul anului scolar?

Raspuns:

Nu, taxa nu este modificabila pe parcursul anului de studii, conform prevederilor contractuale.

  1. Se asigura cazare? Cat costa cazarea?

Raspuns:

F.E.G. asigura posibilitati de cazare la Caminul Studis –http://www.studishotels.ro/

Pentru informatii suplimentare va rugam sa apelati 0744589458.

Cursantii Scolii Postliceale FEG beneficiaza de reducere la tarifele de cazare.

  1. Unde se face practica?

Raspuns:

Instruirea practica se desfasoara, de regula, in institutii de profil (de exemplu pentruspecializarea Asistent medical generalist – in spitale, policlinici, dispensare; Asistent medical de farmacie – in farmacii) sau la sediul scolii (de exemplu pentru specializarea  Analist programator, Cosmetician, Stilist – in laboratoare specializate).

  1. Diplomele sunt recunoscute?

Raspuns:

Da. Intrucat Scoala Postliceala F.E.G.  este acreditata in conformitate cu ordinul MECTS nr. 3924 din 05.05.2008, actele de studii pe care le elibereaza poarta antetul Ministerului Educatiei Nationale si au aceeasi valabilitate ca actele de studii eliberate in invatamantul de stat.

  1. Se asigura locuri de munca dupa absolvire?

Raspuns:

In vederea asigurarii unui numar cat mai mare de locuri de munca pentru absolventii sai, Scoala Postliceala FEG a incheiat numeroase parteneriate cu agenti economici si institutii publice si private din diverse domenii de activitate. In cadrul acestor parteneriate, cursantii FEG isi desfasoara stagiile de instruire practica curenta, dar si internship-uri si activitati de voluntariat. Datorita perioadei extinse de timp petrecute in stagiile de practica, cursantii Scolii Postliceale F.E.G. au posibilitatea de a se familiariza cu potentialele locuri de munca, fapt care, cu siguranta, reprezinta un avantaj, la angajare.

21.  In baza diplomei obtinute la absolvirea Scolii Postliceale pot practica meseria de asistent medical generalist, chiar daca nu am promovat examenul de bacalaureat?

Raspuns:

Nu exista obligativitatea sustinerii examenului de bacalaureat sau a promovarii acestuiapana la finalizarea studiilor scolii postliceale.Obtinerea certificatului de competente profesionale in urma absolvirii Scolii Postliceale nu este conditionata de promovarea examenului de bacalaureat.

Puteti practica meseria de asistent medical generalist, la eliberarea avizului de libera practica fiindu-va necesar doar certificatul de competente profesionale obtinut in urma promovarii examenului de absolvire a Scolii Postliceale.

48 thoughts on “Intrebari frecvente

  1. Dacă fac postliceala cu taxă, pe profilul Proiectant decoratiuni interioare , la sfârșitul anului iau diploma de absolvire precum că am făcut postliceală pe acest profil?

  2. Bună ziua,
    M am înscris la Feg Ploiești anul trecut, din motive personale nu am putut ajunge la cursuri, motiv pentru care am fost exmatriculata. Mai pot face ceva acum sa reîncep cursurile? Adică sa trec în anul 2?

    1. Buna ziua! Pentru informatii legate de filiala Ploiesti va rugam sa sunati la unul din aceste numere de telefon: 0244 567 252; 0788 424 318

  3. Am vazut pe contract ca prima data scadenta a taxei de scolarizare este 1 octombrie si trebuie achitata cu cel mult 15 zile inainte de aceasta. Cum se poate achita?

    Cum ma pot conecta pe fego daca nu am primit o parola changeme?

    1. Buna ziua! Taxa se poate achita la secretariat sau la banca. Conturile pentru platforma moodle FEGO inca nu sunt gata, dar o sa fie pana la inceputul anului scolar.

  4. Buna ziua! Listele candidatilor admisi la buget, respectiv taxa, se vor afisa si online? Unde?
    Cand se pot accesa listele?

    1. Buna ziua! In principiu toti cursantii sunt considerati la cu taxa pana la afisarea listelor cu fara taxa. Listele pentru fara taxa se vor afisa dupa finalizarea admiterii.

  5. Buna ziua,

    Daca am un an incheiat (AMG) in filiala Brasov si doresc urmatorii ani sa ma transfer in filiala din Constanta ,se poate?
    Va multumesc!

    1. Buna ziua! Admitere pentru un loc fara taxa se da doar la specializarea Asistent medical generalist. Ocuparea locurilor fara taxa de la celelalte specializari, se face in ordinea descrescatoare a mediilor calculate dupa urmatorul algoritm: (Ms+Mb)/2, unde: Ms – media anilor de studii si Mb – media de la examenul de bacalaureat.

  6. Bună ziua, sunt anul III la o școală postliceala, dacă nu dau examenul anul acesta(fiind însărcinată) pot să mă înscriu anul viitor pentru examenul de asistenți? Dacă am situația încheiată îmi pot lua dosarul și să mă înscriu la anul la altă școală pentru examen? Mulțumesc

    1. Buna ziua. Este posibil, insa va recomandam sa sustineti examenul de absolvire anul acesta, intrucat datorita pandemiei de Covid-19, se va organiza intr-o forma simplificata: proba practica si cea scrisa se vor echivala cu medii din anii de studii conform ordinului 4494/10.06.2020, iar sustinerea proiectului de absolvire se poate face online.

      Echipa FEG

    1. Buna ziua. Da, deoarece locurile fara taxa sunt finantate din bugetul propriu al scolii.
      Va multumim si va asteptam la inscriere 😀

      Echipa FEG!

  7. Bună ziua , am întrerupt școala acum un an de zile și acum vreau să ma apuc înapoi da vreau să fac la fără frecvență , sunt în clasa a 11 ..întrebarea mea e pot să mă înscriu la dumneavoastră cu școala fără frecvență absolvită?

  8. Bună ziua. Daca am XII clase Seral.. Ma pot inscrie la postlicial?? Menționez ca am întrerupt din păcate seralul.. Dar imi doresc sa ma reînscriu. O zi bună!

  9. Buna seara! Dacă vreau sa intru la.buget și nu promovez examenul de admitere sunt repartizată automat la taxa sau rămân pe afara?

  10. Buna ziua am o intrebare daca nu reusesc sa obtin diploma de bac in anii in care invat la feg pot sa primesc diploma de asistent medical generalist fara diploma de bac?

    1. Buna ziua, inscrierile au inceput din luna mai. Perioada pentru inscrieri este mai-septembrie.
      Va asteptam la inscrieri, Echipa FEG!

  11. daca lucrez nu se ofera cursuri in format electronic celor care lucreaza ?continuturile unei materii -fizica de exemplu ,sunt de nivel universitar? la fel si cu anatomia…. se predau cursuri de nivel universitar??

    1. Buna ziua, Scoala Postliceala are o platforma pe care gasiti cursurile in format electronic, insa prezenta la scoala este obligatoriu, fiind o scoala de zi cu frecventa.
      In ceea ce priveste nivelul la care se preda, va asiguram ca veti reusi sa dobanditi cunostintele si abilitatille necesare.
      Va multumim, echipa FEG!

    1. Buna ziua! Da, deoarece locurile scoase la concurs de FEG(cele fara taxa) sunt bugetate din fonduri proprii si nu de la bugetul de stat.
      Va asteptam, Echipa FEG!

    1. Buna ziua, FEG este o institutie de invatamant si de aceea va recomandam sa va adresati institutiilor publice abilitate.

  12. Buna ziua, in cazul in care nu se incheie o medie la finalul sem 1, iar pe sem 2 sunt toate mediile incheiate, cum se procedeaza cu media ramsa neincheiata pe sem 1?

    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.