Intrebari frecvente

 1.  Pana cand ma pot inscrie? Mai sunt locuri? Se mai fac inscrieri?

Raspuns:

Inscrierile la Scoala Postliceala FEG Iasi se fac in perioada mai-septembrie. Pentru informatii suplimentare va rugam sa contactati Secretariatul FEG Iasi la numerele de telefon: 0232267805, 0757481467, sau sa accesati pagina oficiala a Scolii Postliceale FEG Iasi.

 1.  Daca sunt in clasa a XIII-a la seral ma pot inscrie?

Raspuns:

Nu, intrucat inscrierea la scoala postliceala presupune sa fi absolvit liceul, forma de zi sau seral.

 1.  Daca nu am luat bacalaureatul ma pot inscrie?

Raspuns:

Da, intrucat Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare prevede la articolul 52(2): “Au dreptul sa se inscrie in invatamantul postliceal (…) , absolventii de liceu cu sau fara diploma de bacalureat.”

 1. Daca nu am luat bacalaureatul trebuie sa il iau pana la sfarsitul scolarizarii?

Raspuns:

Nu, nu exista obligativitatea sustinerii examenului de bacalaureat sau a promovarii acestuia pana la finalizarea studiilor scolii postliceale. Cu toate acestea, F.E.G., in calitatea de institutie de invatamant recomanda cursantilor sai care nu au promovat  examenul de bacaluareat sa se prezinte la sesiunile organizate de MEN in vederea sustinerii examenului .

 1. In ce consta admiterea?

Raspuns:

La Scoala Postliceala FEG Iasi, se organizeaza sesiune de admitere pentru locuri fara taxa si cu taxa, invatamant de zi.

Admiterea pentru locurile cu taxa se realizeaza in baza unui test de aptitudini si a unui interviu (unde este cazul). Admiterea pe locurile fara taxa la specializarea Asistent medical generalist se realizeaza in baza Metodologiei de admitere pe locuri fara taxa, disponibila, la sediul scolii.

Ocuparea locurilor fara taxa de la celelalte specializari, se face in ordinea descrescatoare a rezultatelor obtinute la testul de admitere, calculate dupa urmatorul algoritm: (Ms+Mb)/2, unde: Ms – media anilor de studii si Mb – media de la examenul de bacalaureat.

 1. In ce consta testul de admitere?

Raspuns:

Pentru locurile cu taxa si fara taxa de la toate secializarile cu exceptia specializarii Asistent medical generalist, admieea consta intr-un test de aptitudini, care nu necesita cunostinte specifice domeniului de studii ales. Absolventii de invatamant superior nu sustin examen de admitere pentru locurile cu taxa.

Pentru locurile fara taxa de la specializarea Asistent medical generalist, clasa examenul de admitere consta intr-un test din materia de la disciplina Biologie clasa a XI-a. Modele de teste sunt disponibile pe site-ul FEG, la adresa http://www.feg.ro/ro/scoala_postliceala_feg_iasi/Ghidul-examenului-de-admitere-ANATOMIA-SI-FIZIOLOGIA-OMULUI.pdf

 1. Cand se sustine interviul? In cadrul examenului de admitere?

Raspuns:

In situatia in care rezultatul la testul de aptitudini este neconcludent sau sub medie, candidatul va fi invitat la un interviu sustinut cu unul din membrii comisiei de admitere.

 1. Cum ma pot clasa pe un loc fara taxa?

Raspuns:

Ocuparea locurilor fara taxa, pentru cursantii inscrisi la toate specializarile  cu execeptia Asistent medical generalist, care au trecut testul de admitere, se face inordinea descrescatoare a rezultatelor calculate dupa urmatorul algoritm: (Ms+Mb)/2, unde: Ms –  media anilor de studii si Mb – media de la examenul de bacalaureat.

 1. Daca lucrez, pot urma cursurile scolii postliceale?

Raspuns:

Da, in masura in care orarul de desfasurare a cursurilor si programul de lucru nu se suprapun.

 1.  Pot urma si cursurile unei facultati in acelasi timp?

Raspuns:

Da, in masura in care orarele de desfasurare a cursurilor nu se suprapun.

 1. Cand incep cursurile?

Raspuns:

Cursurile debuteaza odata cu inceperea anului universitar, in luna octombrie.

 1.  Este obligatorie prezenta la cursuri?

Raspuns:

Da, intrucat Scoala Postliceala F.E.G. organizeaza invatamant de zi, cu frecventa .

 1.  Care este orarul?

Raspuns:

De regula, cursurile se desfasoara dupa-amiaza, de luni pana vineri, in intervalul 14.00/15.00- 20.00 si sambata in intervalul orar 08.00-14.00, pentru a asigura accesul la ore si persoanelor care lucreaza .  In fiecare serie exista si un numar de clase care invata dimineata, la solicitarea expresa a cursantilor.

 1. Cand voi afla orarul de desfasurare a cursurilor?

Raspuns:

Orarul va fi publicat pe site-ul scolii cu o saptamana inainte de inceperea anului scolar.

 1. Care sunt taxele de inscriere, admitere si de scolarizare?

Raspuns:

 • Taxa de inscriere este de 50 lei  si taxa de admitere este de 50 lei.
 • Taxa de scolarizare difera de la o specializare la alta, variind intre 2200 si 2400 RON.
 • Taxa nu se modifica pe parcursul anului scolar si se achita in 4 rate egale.
 • Pentru lista completa cu taxele pentru fiecare specializare, va rugam vizitati pagina: http://www.feg.ro/ro/scoala_postliceala_feg_iasi/admitere/
 1. Se modifica taxa in timpul anului scolar?

Raspuns:

Nu, taxa nu este modificabila pe parcursul anului de studii, conform prevederilor contractuale.

 1. Se asigura cazare? Cat costa cazarea?

Raspuns:

F.E.G. asigura posibilitati de cazare la Caminul Studis –http://www.studishotels.ro/

Pentru informatii suplimentare va rugam sa apelati 0744589458.

Cursantii Scolii Postliceale FEG beneficiaza de reducere la tarifele de cazare.

 1. Unde se face practica?

Raspuns:

Instruirea practica se desfasoara, de regula, in institutii de profil (de exemplu pentruspecializarea Asistent medical generalist – in spitale, policlinici, dispensare; Asistent medical de farmacie – in farmacii) sau la sediul scolii (de exemplu pentru specializarea  Analist programator, Cosmetician, Stilist – in laboratoare specializate).

 1. Diplomele sunt recunoscute?

Raspuns:

Da. Intrucat Scoala Postliceala F.E.G.  este acreditata in conformitate cu ordinul MECTS nr. 3924 din 05.05.2008, actele de studii pe care le elibereaza poarta antetul Ministerului Educatiei Nationale si au aceeasi valabilitate ca actele de studii eliberate in invatamantul de stat.

 1. Se asigura locuri de munca dupa absolvire?

Raspuns:

In vederea asigurarii unui numar cat mai mare de locuri de munca pentru absolventii sai, Scoala Postliceala FEG a incheiat numeroase parteneriate cu agenti economici si institutii publice si private din diverse domenii de activitate. In cadrul acestor parteneriate, cursantii FEG isi desfasoara stagiile de instruire practica curenta, dar si internship-uri si activitati de voluntariat. Datorita perioadei extinse de timp petrecute in stagiile de practica, cursantii Scolii Postliceale F.E.G. au posibilitatea de a se familiariza cu potentialele locuri de munca, fapt care, cu siguranta, reprezinta un avantaj, la angajare.

21.  In baza diplomei obtinute la absolvirea Scolii Postliceale pot practica meseria de asistent medical generalist, chiar daca nu am promovat examenul de bacalaureat?

Raspuns:

Nu exista obligativitatea sustinerii examenului de bacalaureat sau a promovarii acestuiapana la finalizarea studiilor scolii postliceale.Obtinerea certificatului de competente profesionale in urma absolvirii Scolii Postliceale nu este conditionata de promovarea examenului de bacalaureat.

Puteti practica meseria de asistent medical generalist, la eliberarea avizului de libera practica fiindu-va necesar doar certificatul de competente profesionale obtinut in urma promovarii examenului de absolvire a Scolii Postliceale.

148 thoughts on “Intrebari frecvente

 1. Buna ziua! Dupa terminarea postlicealei, fara diploma de bac ma pot angaja asistenta medicala in Romania, ce diploma o sa primesc din partea scolii FEG?

  1. Buna ziua,
   Puteti practica meseria de asistent medical generalist, la eliberarea avizului de libera practica fiindu-va necesar doar certificatul de competente profesionale obtinut in urma promovarii examenului de absolvire a Scolii Postliceale.

 2. Buna ziua ! Aşi dorii sa stiu daca am terminat la Feg ca asiatent medical de farmacie si vreau să mă inscriu la specializare stilist, pot echivala materiile comune ?? (Comunicare profesionala, managemetul calitatii, managementul proiectelor).

 3. Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns, am terminat scoala In anul 2016 si inca nu am profesat, datorita faptului ca sunt plecata din tara! Cat timp am la dispositie sa nu pierd scoala? Ce anume trebuie sa fac in cazul in Care ma intorc in tara si vreau sa obtin un loc de munca?

  1. Buna ziua.
   In vederea practicarii functiei de asistent medical generalist, va trebui sa obtineti un aviz de libera practica de la OAMMR – https://oammr-iasi.ro/
   Va recomandam sa va adresati acestei institutii in vederea clarificarii situatiei prezentate.

  1. Buna ziua.
   In conformitate cu prevederile Legii Educatiei Nationale nr 1/2011, in invatamantul postliceala se pot inscrieri absolveti de liceu cu sau fara diploma de bacalaureat. Prin urmare, nu este obligatorie ca in cei trei ani de scolarizare sa promovati examenul de bacalaureat.
   Pentru anul scolar 2018-2019 inscrierile au inceput din luna aprilie.

   Va multumim! Echipa FEG!

 4. Buna ziua!As dori sa ma înscriu la cursurile acestei scoli ca agent vamal,insa singura mea problema este lipsa a 4 degete de la mana dreapta(deficit din naștere).Rog sa stiu daca sunt primit.Mulțumesc!

  1. Buna ziua.
   In vederea inscrierii la Scoala Postliceala FEG, va trebui sa prezentati o adeverinta medicala de la medicul de familie care sa stipuleze faptul ca sunteti clinic santos si apt pentru aceasta specializare.
   Va multumim. Echipa FEG!

  1. Buna ziua,
   In invatamantul postliceal, se pot inscrie doar absolventi de liceu cu sau fara diploma de bacalaureat. Daca ati absolvit liceu, va puteti inscriere la cursurile scolii postliceale.

   Va multumim. Echipa FEG!

 5. Bună ziua!
  Sunt studenta la AMF anul I, dar aș vrea să renunț ( sau cel puțin să „îngheț” anul). Se poate? Și dacă da, ce presupne?
  Mulțumesc!

  1. Buna ziua.
   Da, se poate. Va trebui sa formulati o solicitare in scris la departamentul Secretariat.
   Conform contractului se scolarizare incheiat, va trebui sa aveti taxele de scolarizare achitate la zi, si suplimentar veti achita o taxa de amanare a anului care vi se va recunoaste la reluare scolarizarii.

   Va multumim. Echipa FEG!

  1. Buna ziua.
   Diploma este recunoscuta in tarile membre ale UE. Cu toate acestea, exista tari care solicita efectuarea de module suplimentare in vederea echivalarii studiilor.

   Va multumim. Echipa FEG!

  1. Buna ziua.

   Curriculum pentru specializarea asistent medical de radiologie este diferit fata de cel pentru specilizarea Asistent medical generalist.

   Va multumim. Echipa FEG!

 6. La ce va referiți mai exact prin faptul ca cei care au absolvit învățământul superior nu vor mai susține admiterea? Cei care au dat bacul sau cei care au licența? Va multumesc anticipat!

  1. Buna ziua.
   Absolventii invatamnatului superior sunt cei care au absolvit o facultate si care au promovat examenul de licenta.

 7. Buna ziua nu am avut banii sa ma inscriu in anul 3 si am inteles ca acum este prea tarziu pentru a ma inscrie . Intrebarea mea este ma pot inscrie la anul pentru a termina studiule

 8. Buna ziua! Am absolvit in 2015 ( proiectant decorațiuni interioare). Am ridicat in 2016 doar un certificat de absolvire. Nu mi.au dat diploma de licentă. Spuneti.mi va rog daca se elibereaza aceasta diploma sau nu?

  1. Buna ziua! Certificatul de competente profesionale este documentul ce se elibereaza la absolvirea studiilor Scolii Postliceale. Daca ati ridicat acest certificat, nu vi se va mai elibera un alt act de studii.

  1. Buna ziua! Pentru locurile cu taxa si fara taxa de la toate secializarile cu exceptia specializarii Asistent medical generalist, admiterea consta intr-un test de aptitudini, care nu necesita cunostinte specifice domeniului de studii ales. Absolventii de invatamant superior nu sustin examen de admitere pentru locurile cu taxa.

  1. Buna ziua! Va puteti inscrie la cursurile Scolii Postliceale daca sunteti absolventa de liceu cu sau fara diploma de bacalaureat.

   1. De exemplu eu sunt la locul fara taxa. La ingineria si protectia mediului in industrie in cadrul facultatii de petrol si petrochimie cu media 9.66! Se poate intra la un loc fara taxa si aici?

    1. Buna ziua! Da, puteti ocupa un loc fara taxa, deoarece acestea sunt bugetate din resursele proprii ale FEG. Admiterea pe locurile fara taxa la specializarea Asistent medical generalist sesiunea Septembrie 2017, va avea loc in data de 02 septembrie 2017. Se realizeaza in baza Metodologiei de admitere pe locuri fara taxa, disponibila, la sediul scolii. Ocuparea locurilor fara taxa la celelalte specializari se face in ordinea descrescatoare a rezultatelor obtinute la testul de admitere, calculate dupa urmatorul algoritm: (Ms+Mb)/2, unde: Ms – media anilor de studii si Mb – media de la examenul de bacalaureat. Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul scolii: http://www.feg.ro/ro/scoala_postliceala_feg_iasi/admitere/

 9. Buna ziua!ma numesc Roxana si as vrea sa stiu daca am terminat in 2015 master in domeniul inginerie chimica,ma pot înscrie în cadrul instituției dumneavoastra pentru asistent medical de laborator si daca da in ce consta admiterea,si daca pot sa intru la un loc fara taxa?si până când se mai pot face înscrierile? Va multumesc!

  1. Buna ziua.
   Iti recomandam sa contactezi secretariatul scolii la care te-ai inscris, pentru a vedea care este situatia la invatatura si cea financiara.
   Echipa FEG

 10. buna ziua ma numesc narcisa.am si eu o intrebare daca sunt la o facultate de stat si sunt la buget am vreo sansa cu media 8 si ceva sa intru la buget la Feg?
  la specializarea agent vamal,functionar bancar .si cat este taxa de inscriere?va rog sa imi raspundeti.multumesc.

 11. buna ziua.am fost cursanta la dumneavoastra in 2000(coafor-stylist),dar am renuntat din anumite motive.as vrea sa intreb,daca am un loc de munca si vreau sa frecventez si cursurile feg-ului,cum as putea sa le fac pe amandoua.in fisa de prezentare scrie ca programul e P.M.eu stau in Pascani,deci e vorba de naveta.va multumesc anticipat

 12. buna ziua ,
  sunt interesata sa optez pentru asistent medical generalist la F.E.G, si as vrea sa stiu daca diploma de absolvire a celor 3 ani este recunoscuta international. si as mai avea o intrebare legata de diferenta dintre sectia de asistent medical generalist la F.E.G si sectia de la facultatea Transilvania. In cea ce priveste nivelul de pregatire si sansa de a obtine un loc de munca bine platit. Este vre-o diferenta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.